2022-11-05
| 放题大满足@喜亭轩 | 讲女美食团 = = = = = = = = = = = = = = 💬 总括: 上菜速度快,选择种类多,一餐食晒鸡煲、烧烤同火锅放题,而且肉类质素高质环境:★★★★☆ | 味道:★★★★☆ 服务:★★★★☆ | 抵食:★★★★★————————————————香港人钟意打边炉,1年4季都系打边炉日子打边炉最开心就系多野拣今次去旺角喜亭轩一餐食晒鸡煲、烧烤同火锅放题-坐低点好鸡煲,其他食物陆续上枱- ▼ 刺身刺身只有一次供应,有三文鱼、帆立贝、虾做开胃菜不错-▼ 鸡煲鸡煲系可以添食,更可以自选辣度鸡肉鲜嫩微辣,味道惹味可以加埋最爱的水鱿、鹅肠、猪皮大大件配料,索满鸡煲汁-▼ 火锅、烧烤收起鸡煲转做火锅同烧烤食材自助用QR code 落单,order咗鸳鸯汤底我地主力打边炉-先上拼盘:鲍鱼、海虾、蛏子海鲜新鲜鲜美和牛拼盘:有牛舌、牛柳粒、牛脊肉脂肪分布平均,肉味重单食完呢盘都好饱仲拎几片牛肉做烧烤再重点嘅肉类选择多质素同样高质素-▼ 饮品自助形式,款式都有好多选择,除了罐装汽水,仲有特色杯装饮品-𝙋.𝙎. 喜亭轩系筲箕湾都有分店,约住
= = = = = = = = = = = = = =
环境:★★★★☆ | 味道:★★★★☆
服务:★★★★☆ | 抵食:★★★★★ ————————————————
香港人钟意打边炉,1年4季都系打边炉日子
打边炉最开心就系多野拣
今次去旺角喜亭轩
一餐食晒鸡煲、烧烤同火锅放题 -
坐低点好鸡煲,其他食物陆续上枱
▼ 刺身
刺身只有一次供应,有三文鱼、帆立贝、虾
做开胃菜不错 -
▼ 鸡煲
鸡煲系可以添食,更可以自选辣度
鸡肉鲜嫩微辣,味道惹味
可以加埋最爱的水鱿、鹅肠、猪皮
大大件配料,索满鸡煲汁 -
▼ 火锅、烧烤
收起鸡煲转做火锅同烧烤
食材自助用QR code 落单,order咗鸳鸯汤底
我地主力打边炉 -
先上拼盘:鲍鱼、海虾、蛏子
海鲜新鲜鲜美 和牛拼盘:有牛舌、牛柳粒、牛脊肉
脂肪分布平均,肉味重
单食完呢盘都好饱
仲拎几片牛肉做烧烤
再重点嘅肉类选择多
质素同样高质素 -
▼ 饮品
自助形式,款式都有好多选择,除了罐装汽水,仲有特色杯装饮品 -
𝙋.𝙎. 喜亭轩系筲箕湾都有分店,约住香港嘅度朋友都有一个好嘅选择。
————————————————
─ 𝑀𝑜𝑟𝑒 𝐼𝑛𝑓𝑜𝑟𝑚𝑎𝑡𝑖𝑜𝑛 ─
📍 喜亭轩
地址: 旺角亚皆老街16号旺角商业大厦3楼
电话: 25211688
————————————————
#旺角美食 #火锅 #烤肉 #鸡煲 #旺角 #喜亭轩
#讲女C生活.#卡咪黄.#讲女揾食团.#msCammyFood.#FindEatCouple.#孖住揾食