喺旺角想求其食返餐,都会去女人街睇睇。💡经过呢间餐厅就畀畀门口嘅「穷撚卖咖啡」霓虹灯牌吸引住!餐厅有两层,入面纯白色嘅装修配上波希米亚风嘅毛毯同干花装饰🛟,可以拣坐 bar 枱、梳化、普通凳或者塌塌米,😊每一个角落感觉好轻松。食物上以西式为主,有轻食、主菜同甜品。☕️无论食早午餐、下午茶定晚餐都OK,可以约埋闺蜜放假去吹水,又或者放工拍拖都唔失礼。🥗价钱属中高价,而且有最低消费,喺女人街嚟讲算比较高级。🍳蟹籽明太籽流心西班牙蛋饼 $98上网见到啲人话个蛋饼系必食,开头觉得好奇怪,点解蛋都要 $98 咁贵。原来佢好厚,切开入面唔止流心,仲有满满嘅芝士可以拉丝,仲有啲类似杂菜嘅粒粒,上面嘅蟹籽同明太籽都算多,鲜甜开胃,好足料,唔系蛋咁简单呢!又可以打卡,又饱肚,仲几好食𠻹!🍝烟三文鱼‧松叶蟹肉‧明太籽‧猫耳粉 $148烟三文鱼卷成花,加埋粉色嘅明太籽酱,颜色好抢眼。猫耳粉几弹牙,每粒都包住满满嘅明太籽同松叶蟹肉,非常惹味!🧇芋泥奶黄牛角窝夫 $88呢个芋泥控一定要食!松脆嘅牛角窝夫铺咗层劲厚劲多嘅嘅芋泥同奶黄,唔会太甜唔会太腻,但就有满满幸福感!
蟹籽明太籽流心西班牙蛋饼
🍳蟹籽明太籽流心西班牙蛋饼 $98