Yadllie Plate 야들리애플래이트 (兆萬中心)

餐厅: Yadllie Plate 야들리애플래이트 (兆萬中心)
优惠: 于此国泰伙伴餐厅用餐赚里 !
条款及细则:
须受其他国泰条款及细则约束。
2023-10-04 64 浏览
.旺角· 温馨韩式滋味 Yadllie Plate 야들리애플래이트 📍旺角西洋菜街1号兆万中心11楼➰今日陪朋友嚟到旺角揾好西食,朋友系韩国美食爱好者,所以今日就由佢发板揾嘢食,餐厅系旺角兆万中心,一出电梯就到达餐厅,成间餐厅用上木系装潢同埋暖色调,俾人感觉好舒适,同繁华忙碌嘅旺角闹市颇有对比,顿时有种放松心情嘅感觉。.➰𖥕半半炸鸡 💲208 ⭐️4.1/5⭐️嚟得食韩国野,炸鸡少不免,餐厅嘅炸鸡分为有骨同无骨两大类,再细分4种唔同调味,今次我地拣左有鸡双拼嘅炸鸡,分别系大邱辣酱同埋蜜味乳酪粉,前者嘅辣味出色仲带返韩式甜辣酱嘅风味,非常滋味;后者乳酪粉好新奇,估唔到同炸鸡咁夹,皮脆肉香之余仲有酸甜乳酪味,推荐必试。.𖥕淑女辣酱炒年糕 💲108⭐️4.1/5⭐️ 炒年糕用上石锅上枱,仲散发住丝丝热气,颜色鲜红诱人。味道上唔算太辣,但散发住少少玫瑰香气,加埋鱼糕同年糕嘅烟韧,好快就清左碟。.❀香辣芝士八爪鱼 💲138 ⭐️4.2/5⭐️ 侍应即席系我地面前将八爪鱼用芝士加热拌匀,一边烹煮一边香气四溢,八爪鱼份量好多,再加埋拉丝嘅效果,每啖都系爽嫩有咬口,啖啖芝心,非常满足。❀士多啤梨雪花冰 💲
旺角· 温馨韩式滋味

Yadllie Plate 야들리애플래이트
📍旺角西洋菜街1号兆万中心11楼

𖥕半半炸鸡 💲208 ⭐️4.1/5⭐️
半半炸鸡

𖥕淑女辣酱炒年糕 💲108⭐️4.1/5⭐️

❀香辣芝士八爪鱼 💲138 ⭐️4.2/5⭐️

❀士多啤梨雪花冰 💲88⭐️4.1/5⭐️
最后当然少不免甜品环节,叫左一个士多啤梨雪花冰,同样份量丰富,大量士多啤梨,而且雪花冰啖啖都有奶香,唔会食到中间无哂味,亦系非常出色。
士多啤梨雪花冰

✥益力多米酒 💲58 ⭐️4.1/5⭐️
✥密瓜沙冰 💲68 ⭐️4.1/5⭐️
✥玫瑰蜜桃果茶 💲42 ⭐️4.1/5⭐️
餐厅仲有非常多特色饮品,而且性价比都好高,话哂食咁多辣野,当然要饮返几杯野饮,益力多沟埋韩式米酒,饮落酸酸甜甜带少少米酒香气,几特别;密瓜冰沙大大杯,解辣一流;最后朋友点左杯热辣密桃果茶暖一暖胃。
益力多米酒
密瓜沙冰
  玫瑰蜜桃果茶

➰总结
餐厅主打韩式食品,款式同份量都非常之多,性价比好高,而且见到Lunch网上订位仲有优惠,更加抵食,侍应服务方面亦都好好态度,啱哂钟意食韩国野嘅朋友,而且样样野份量都唔少,可以叫多d朋友一齐嚟试,下次有机会都会想叫多几款唔同美食。

➿➿➿
# YadlliePlate #야들리애플래이트
#旺角美食 #hkfood #hkfoodie #foodiehk #hkfoodblogger #hkfoodlover #hkfoodstagram #hkfoodporn #852eats #hkiger
#食好西 #相机食先 #香港美食
#韩式烤鸡 #半半炸鸡