炸鸡选择多 源自韩国嘅过江龙炸鸡依家都有好多间 今次呢间系全港净系得一间分店 系专门以芝士炸鸡出名嘅bhc 我地睇完menu都系拣左著名嘅2人餐 入面包含嘅野都几多!🍗Bbu-linkie Platter💰338套餐含有一份芝士粉炸鸡 一份沙律 芝士波+芝士薯条同埋2杯野饮 真不愧为芝士盛宴🥵沙律望落好大份 用料中等 唔系特别新鲜但系又冇D特别差嘅菜 用料比较清新 除左紫椰菜 生菜 仲有橙 提子干同埋核桃作点缀 柚子汁嘅清香拯救左深陷芝士瀑布嘅我地 不过可能因为紫椰菜加上柚子有D偏苦🥲本身嗌左甜辣酱炸鸡 不过可能由于太多客人太忙店员都系俾左我地芝士粉个只 2人份来讲份量都算多 有7-8只有骨炸鸡 面头嘅炸衣呈金黄色 有一粒粒嘅芝士碎 间中仲有D青绿色嘅点缀 旁边有一兜酸奶酱 可能系用来解腻🤣炸鸡外皮点完清甜嘅酸奶酱注意力去晒酸奶度 再讲鸡肉本身 炸衣唔厚 胜在热辣辣完全唔觉得油腻 咬开就系热腾腾冒汁水嘅鸡肉 鸡肉嫩滑 食落真系要特别小心再爆汁 入面应该有腌过所以就算系脱离左芝士粉嘅部分都味道十足!芝士波净系得2粒但系芝士薯条就超多 芝士波有D出乎意料 唔系我想象中咸腻嘅水牛芝士 反而有

🍗Bbu-linkie Platter
💰338

芝士波净系得2粒但系芝士薯条就超多 芝士波有D出乎意料 唔系我想象中咸腻嘅水牛芝士 反而有种地瓜球嘅味道 所以系拉丝甜甜地嘅「地瓜芝士球」🤣薯条偏幼身 但系竟然都比较淋 薯蓉质感明显 加上每条都有芝士粉嘅浇灌 咸味更为突出 越食越停唔到口🫣

其实同想像中芝士超腻嘅口感有D出入 芝士粉反而比较清新 想睇拉丝效果呢度就冇啦 但系炸鸡专门店来讲side dish都唔错!

📌 BHC (旺角)
旺角登打士街43H号登打士广场1楼
2023-06-10