2022-03-15
🤑 啖啖蟹肉担担饭 $138🤑 好盏鬼香茅鸡翼 (咸蛋黄味) $68🤑 石榴柠檬热情果沙冰 $50🤑 辣的心太软 $68———————————————根据Openrice资料,呢间餐厅暂时装修紧,大家可以先bookmark,等佢迟啲开返就可以去试🥰 呢间餐厅玩味十足,菜式好fusion,包含左唔同国家嘅菜式,食物名称同配搭都好鬼马,非常有特色。位置方便,旺角站一出嘅商场就到。今次我地两个人,叫左以下嘅野食试:🌟 啖啖蟹肉担担饭 $138 🌟份量唔算多,但胜在十分足料,满满嘅蟹肉,配上炒到超香嘅饭,感觉又日式又泰式,食落口唔错,感觉唔会怪🤩🌟 好盏鬼香茅鸡翼 (咸蛋黄味) $68 🌟呢款鸡翼系必叫小食之一,单骨鸡翼,方便进食,就算斯文女仔都唔怕食到尴尬😳 肉质细嫩,炸粉唔算好厚,尚算香脆。重点系鸡翼酱,我地叫左咸蛋黄味,好香浓,啱晒钟意重口味嘅朋友❤️🌟 石榴柠檬热情果沙冰 $50 🌟饮落好鲜甜,混合左3种水果嘅沙冰,好清新。夏天饮嘅话,更加系解渴之选,值得一试👍🏻🌟 辣的心太软 $68 🌟最后,唔少得试一款cafe甜品,我地拣左辣味心太软。甜品味玩味十足,食落真系有少少辣味,不过唔会好辣
🤑 好盏鬼香茅鸡翼 (咸蛋黄味) $68
🤑 石榴柠檬热情果沙冰 $50
🤑 辣的心太软 $68
🌟 啖啖蟹肉担担饭 $138 🌟
🌟 好盏鬼香茅鸡翼 (咸蛋黄味) $68 🌟
🌟 石榴柠檬热情果沙冰 $50 🌟
🌟 辣的心太软 $68 🌟
最后,唔少得试一款cafe甜品,我地拣左辣味心太软。甜品味玩味十足,食落真系有少少辣味,不过唔会好辣,平时唔太食得辣嘅朋友,都可以试下,更加适合无辣不欢嘅朋友仔😏 心太软非常流心,外层松软,配合云喱嗱雪糕食,质感一流,系必试嘅甜品😝
评分🔖 (5⭐️为满分)
味道:⭐️⭐️⭐️⭐️
🚶🏻♀️ #youngcfood_hongkong
🚶🏻♀️ #youngcfood_mongkok
🕵🏻♀️ #youngcfood_cafe
📍No Money So Lonely
📍旺角弥敦道700号T.O.P This is Our Place 4楼406-408号舖
👣 港铁旺角站 B3 出口, 步行约1分钟
#hkfoodblogger #hkig #discoverhongkong #hkfoodie #instafollow #foodstagram #bestfoodhongkong #bestfoodfeed #foodphotography #foodporn #topcitybiteshk #openricehk #吃货 #支持小店 #香港美食 #hkcouple #hk #852 #hkiger #香港人 #香港 #相机食先 #hkfood #hkfoodstagram #旺角 #旺角cafe