2024-09-29 690 浏览
今次同男朋友去咗旺角琼华中心八幡屋刷刷锅食D4刺身海鲜火锅之盛宴。地铁站过去都好方便,而且记得提前预约,唔系可能就冇得食啦。 D4餐系可以任食好多嘢,而且有240分钟食。呢个套餐主打A4黑毛和牛肉、龙虾、多款海鲜,睇到我哋眼花撩乱。如果想享受完整四个钟,需要提早入座喔。 汤底我哋首选骨胶原猪骨汤,汤底味道浓郁,有猪骨嘅香味,感觉好滋补,饮咗之后觉得皮肤好似靓咗啲。 A4黑毛和牛肉放落去,成个香味都出嚟咗,唔使等耐,就可以慢慢享受和牛肉。佢嘅口感极其柔嫩,几乎入口即化,真心觉得好抵,因为真系好好食。 我哋仲食咗海鲜盛宴,满满嘅海鲜一大盘,有鲍鱼、青口、大蚬、扇贝、帆立贝、蚝、蛏子等,放落去之后,汤底都变得更加鲜味。重点系鲍鱼可以任食,仲有龙虾肉,非常弹牙鲜甜,感觉我哋都食回本咗。