2022-06-27 251 浏览
平时经过旺角都好少行去女人街,今日跟朋友仔去咗旺角通菜街试一间新开嘅韩国餐厅。餐厅楼底非常阔落, 以木系装修,超有韩国气氛。一坐低老板娘就热情招待,介绍我哋食法国生蚝、蚬肉、温泉蛋龙虾芝士乌冬同烧肉拼盘(猪、牛、鸡)。食法国生蚝12只12只生蚝都非常之新鲜, 食到法国生蚝的海水嘅咸味。 生蚝非常肥美,仲配柠檬同辣汁俾你点生蚝。 真露焗蚬蚬肉非常新鲜、弹牙。再加埋粉丝好好味。韩国粉丝吸咗蚬肉嘅鲜味同真路嘅酒味非常match。韩国桃味米酒平时唔钟意饮韩国嘅soju, 因为酒精味好难饮好似火酒味。 估唔到今次桃味米酒,咁易入口,甜甜地,完全饮唔到酒精味道。饮完想继续饮多啲,老板娘果然用心推介👍温泉蛋龙虾芝士乌冬龙虾非常足料,仲帮我哋切开咗一半,非常方便食到龙虾肉。 唔使用手开龙虾壳。龙虾肉好鲜甜弹牙。芝士亦落咗好多,有拉丝效果。乌冬已经入晒龙虾同芝士嘅味道,非常好吃。烧肉拼盘(猪、牛、鸡)用一个石烧细炉装住蜡烛,以保持猪、牛、鸡扒嘅热度。还安排了四种配料及酱汁(洋葱、蒜片、芥末酱、酱油)你去点猪牛鸡食。 还跟韩国🇰🇷嘅餐厅一样,安排剪刀,等你自己剪到啱大细去食。好有置身韩国旅行嘅感觉。食咁多

食法国生蚝12只

真露焗蚬

韩国桃味米酒

温泉蛋龙虾芝士乌冬

烧肉拼盘(猪、牛、鸡)

食咁多嘢都系八百几蚊卖单,CP值非常之高。 平时食12只生蚝,都已经要呢一个价钱先走到。 仲要有蚬、龙虾、肉,非常抵食!同埋坐得舒服都好紧要,会再翻食!
2022-06-24
  • 真露蒜蓉牛油粉丝焗蚬