2023-03-24
🉐多款本地酿制手工生啤🉐港式混合美式食物🉐气氛浓厚〈少爷墨啤〉🍺〈酒花街3号〉🍻本地酿制既啤酒都系来自少爷啤酒厂,自己对呢个品牌都认识,因为香港好多地方都有得饮少爷啤,但同时有咁多款拣就有少有喇! 今次试左两款,少爷墨啤其实就系司陶特黑啤,本身我就麻麻地黑啤觉得好难入口,但呢款就完全无呢个感觉,反而仲觉得好香口,甘苦度同酒精浓度一d都唔高;而酒花街3号就系用上单一啤酒花 Simcoe 酿制的印度淡爱尔,钟意果香味既就一定要试呢款,同样地甘苦度同酒精浓度都系偏低,好容易一啖接一啖饮哂成杯! 见到餐牌有几款生啤sold out,店员话卖哂就无,会换新酿制既味道,所以真系要趁早黎试多d唔同既味道呀!!〈TAP's Smash Burger 脆边汉堡〉🍔听店员介绍呢款系餐厅其中一款既招牌Burger,用上芝麻汉堡包,入面夹住双层本地屠宰手打免治牛、双层车打芝士、黑椒蛋黄酱、酸瓜同番茄,用本地牛已经加唔少分,仲要啖啖肉! 加埋芝士同黑椒蛋黄酱好夹,系个值得一试既主食!〈Hak Po Pasta 黑布茄牛意〉🧄🐮🍝呢款都系店员介绍既新品,截然不同既肉酱意粉,用黑蒜为主煮成,加埋碎牛肉、车厘茄、鳀鱼
🉐港式混合美式食物
🉐气氛浓厚
〈少爷墨啤〉🍺〈酒花街3号〉🍻
〈TAP's Smash Burger 脆边汉堡〉🍔
〈Hak Po Pasta 黑布茄牛意〉🧄🐮🍝
呢款都系店员介绍既新品,截然不同既肉酱意粉,用黑蒜为主煮成,加埋碎牛肉、车厘茄、鳀鱼,味道上带来新冲击,都较为浓味,送啤酒一流!!
〈卡津煎虾〉🧄🧅🍤
小食方面都混合左港式风味,一上枱就好似大排档菜式既感觉,虾煎得好香口,都有好多只,有洋葱、青豆角、指天椒碎、卡津蒜蓉牛油一齐炒埋,好惹味,推介!!
〈黄金薯条〉🥚🍟
平时大排档都会见到好多「黄金」款式既食物,估唔到呢度都有,咸蛋黄落得好重手,薯条既份量超多,饮哂成杯啤酒都仲有剩,好抵食!!