2021-11-09
茶语 (大埔)大埔安慈路4号昌运中心地下77号舖第一次经历买完外卖之后~返到屋企楼下发现冇锁匙入门口😵💫要喺楼下公园坐低食外卖盒🥡好彩有美食相伴安慰下我心灵😹特级肥牛肉燥饭🥘 $60肥牛份量超多~差唔多覆盖左半个饭盒!肥瘦适中~牛肉唔会韧身~牛肉味浓!牛肉底下仲有一大堆肉燥!肉燥酱汁唔会过咸~送饭一流!卤水蛋都腌得好入味~食完半只想食多半只😍😍青瓜拼云耳 🥙(原价$28,晚餐加配小食$23)云耳同青瓜都够晒爽口~拌上酸甜醋~超级开胃!小编钟意用醋多过用麻油~感觉食落健康啲!蒜汁时菜 🥬 $24菜心份量几多!而且唔会煮得过淋!喺出边食菜好怕一系太生「硬骨骨」~一系就淋到黄晒!台式蛋饼 -芝士 🌮 $34蛋饼好惊喜!有三个口味选择,分别系烟肉,肉松同芝士!食𠮶阵发现流心芝士就觉得拣得冇错!流心芝士加上滑蛋饼~邪恶得来好好食!薄饼皮唔会比馅料整到湿笠笠~值得赞赏!杞子菊花茶 🌼(晚餐餐饮+$5)食完邪恶野~唯有控制下欲望唔饮台式饮品~拣个养身之选~杞子菊花茶加咗蜂蜜~啱晒开始转凉天气!等个人可以润一下!
大埔安慈路4号昌运中心地下77号舖
特级肥牛肉燥饭🥘 $60
青瓜拼云耳 🥙(原价$28,晚餐加配小食$23)
蒜汁时菜 🥬 $24
台式蛋饼 -芝士 🌮 $34
杞子菊花茶 🌼(晚餐餐饮+$5)