2016-09-28
寻日下午2点左右同先生,细佬,bb食完酸辣粉过黎试下长龙店,Lee 个时份我前面只有1个人排,款款都想食,但太饱,只拣左超正明太子,以前食开都系得落烧汁加木鱼,lee 几款都算创新,谂紧期间都有1,2位应该系附近街坊既大妈姨姨级黎买章鱼烧,我以为章鱼烧系年青一辈先钟意食,原来都好受年长人士欢迎,铺位细细有3个店员,带住bb都系lee 个时段来最好,如果要排几粒钟,大帝肯定爆喊等左一阵就攞得,好热辣辣,要小心食唔系辣亲个咀要入医院就麻烦医护人员喇(今日睇左篇超爆笑超荒谬既娱乐新闻)讲番章鱼烧,因好热要细细啖食,外少少脆内里软棉棉,Lee 个好似系为左迎合港人既口感?好香口有少少焦香味道,内部因未食到明太子比较淡,唔知之前正宗口感系点呢?好想试下正宗口感,其实正唔正宗都无所谓最紧要好食,咬左几啖终于食到明太子,咸咸香香带d鲜味(钟意明太子既就觉得鲜,唔钟意既就觉得腥),章鱼唔韧都几大粒,食完第一次得出心得系要滩凉少少再成粒食咁就成粒都有明太子味喇下次要留肚再试下其他口味既章鱼烧
讲番章鱼烧,因好热要细细啖食,外少少脆内里软棉棉,Lee 个好似系为左迎合港人既口感?好香口有少少焦香味道,内部因未食到明太子比较淡,唔知之前正宗口感系点呢?好想试下正宗口感,其实正唔正宗都无所谓最紧要好食,咬左几啖终于食到明太子,咸咸香香带d鲜味(钟意明太子既就觉得鲜,唔钟意既就觉得腥),章鱼唔韧都几大粒,食完第一次得出心得系要滩凉少少再成粒食咁就成粒都有明太子味喇 下次要留肚再试下其他口味既章鱼烧