2015-05-05
明星法国餐厅~美女闺密最爱之选 Cozy Corner编:爱营美厨-Inky 墨水小姐爱美爱健康嘅美女们,晚餐就系繁忙工作过后,想拥有一个属于自己嘅空间,同密友一齐轻松渡过,能够放松心情,要让疲倦嘅身躯充一充电,不时都会留恋欧洲嘅写意生活,法国嘅浪漫情调。现在走到繁嚣嘅尖沙咀,要揾一个短暂偷闲地方真唔容易,人多车多,听闻有一间明星法国餐厅,在转角嘅小巷有一间浪漫蓝色小屋,加上精致企理装修,好似一秒间去到欧洲渡假, 有时仲会撞到香港名人同明星呀!识点一定要点sparkling water有汽矿泉水健康黑松露沙律: 黑松露好香好充料,箭菜新鲜冇苦涩味「赞」特色墨汁意粉:第一口意粉会比较坚韧,但配上鲜味墨鱼厚粒口感好夹,我好like个墨汁味道,♥同埋厨师细心地分开墨汁放喺碟,减少墨汁沾满嘴仔嘅尴尬!「赞」男士必点嘅西班牙乳猪:我最钟意个乳猪脆皮,未试过咁脆又香,不太油腻。如果男士食一定够饱,唔驶返到屋企煮公仔面~心心自制士多啤梨奶冻:上面一层士多啤梨果酱,因为本人不太喜爱太甜, 酸度同甜度都好啱我心意,牛奶味又浓又滑,食到底部发现黑色一点点,我马上问问服务员,原来系香草,味道好香,仲拎埋原枝
编:爱营美厨-Inky 墨水小姐
今晚整体都满意,建议男士请美女黎食晚餐同倾计,一定可以有一个又浪漫又细心又够饱嘅完美约会啦~
★建议预先订位会比较好, 遇唔遇到香港名人同明星!大家就要碰碰摘星嘅运气啦!