2009-01-07 39 浏览
前两日忽然谂起食火㶽, 即刻走去火锅馆, 虽然无订枱,但系6:00去到,佢地都肯比左张枱我地先. 呢度D员工好有礼貌又细心. 我地想饮热嘅竹蔗水,佢哋二话不说即刻帮我哋整热佢. 又会定时定候帮我地加汤,好醒目之前食过花胶汤底好正,今次反朴归真,叫左个沙爹汤底,好浓沙爹味,绝不欺场. 牛肉分两种,选了雪花肥牛,贪佢有牛肉味之余又唔会太"淋". 一定要食牛肉粒, 好有口感 不过唔好一放落去都食,最好等+分钟先食就good fit .另外叫左五宝丸,鱼面,蕃茄饺同带子, 全部都好有水准,虽然价钱都唔平,但系一分钱一分货嘛 自己本身偏好午餐肉,虽然大家都系鑵头货,但系我就觉得都系宝哥味馆嘅午餐肉最好食呢到老板同圈中人应该好friend, 次次嚟都见到明星. 嚟过几次已经见过方力申,stephy, 林峰,吴唱k 同三哥苗乔伟 有次嚟撞啱Dragon-I 系度摆annual dinner, 白行一趟

牛肉分两种,选了雪花肥牛,贪佢有牛肉味之余又唔会太"淋".

一定要食牛肉粒, 好有口感

• 肥牛粒