2012-03-01
一向九龙城都系多明星去食野既地方,好多老字号既铺头都实会有d明星打下趸。今次我地去既系一间潮州饭店,依间野出名食大响螺(时价),响螺鸡炖翅($360碗)可惜两样都卖晒。讲服务就真系好好,因为我老爸系熟客仔所以特别好招呼,但我见佢地对其他人招呼都唔错。虽然老爸系常客但系我今次都系第一次黎。前菜辣萝卜豆腐干我本人就好钟意食0拿,主菜今次我就试左红烧翅, 冻蟹, 煎马友, 沙爹牛肉,老板仲送左炸豆腐配蘸韭菜汁,甜芋头及姜薯糖水~评一评野食先:红烧翅 $160一碗 都有汤碗咁大, 翅既份量亦都足,不过味道就真系好一般拿。冻蟹比较失望既菜式,肉够实正但鲜味欠奉,真可惜!煎马友系全晚最出色既一味𩠌,脆脆既鱼皮加鲜味既鱼肉Yummy !!沙爹牛肉就系全晚最可恶既𩠌,D牛肉”鞋”到好似沙纸咁 ><” 大家都好想知埋单要几多钱ga0拿~答案系...多谢HKD$880 (我地叫左2个红烧翅)贵唔贵就见仁见智LA。至于好唔好食,老实讲就真系麻麻地,下次黎都要谂谂~
评一评野食先:
冻蟹比较失望既菜式,肉够实正但鲜味欠奉,真可惜!
大家都好想知埋单要几多钱ga0拿~