2017-06-27 195 浏览
打冷舖头通常系旧式 点知上openrice见到新式潮州菜馆就即刻同爸爸妈咪去左 估唔到又几好食.餐厅系新开架 系旺角一个翻新紧嘅商场入面 都唔容易揾 装修好潮 有D卡位扮到好似货柜 好得意啊 仲有D海鲜摆出离比人拣 原来个「潮」字语带相关.我地叫左通菜牛肉、鲜味煲仔焗蚬、瑶柱蚝仔肉碎粥同埋家乡咸菜猪肚汤.通菜同牛肉一向系绝配 通菜炒得好爽口连埋类似虾酱嘅酱汁好惹味 牛肉软身得离唔会太淋.蚬煲就系送嘅 只要like餐厅facebook page就免费架啦 应该系开张优惠 估唔到又几好味 完全无沙好新鲜 有好多香料例如辣椒、葱、蒜头等等令腥味全消 清清地嘅一道小菜 赞.蚝仔粥嘅粥底唔似一般打冷 唔够一粒粒 不过蚝仔份量多.咸菜猪肚汤系几道食物入面最唔满意果个 味道太淡 得少少胡椒味 好似煲得唔够耐 得好少咸菜味.想坐得舒服又想食潮州野可以试下呢间

蚝仔粥嘅粥底唔似一般打冷 唔够一粒粒 不过蚝仔份量多

想坐得舒服又想食潮州野可以试下呢间