2025-01-26 183 浏览
我哋细细个嘅时候,爸爸妈妈会带我哋嚟呢度饮茶,𠮶个时候能够喺德兴饮茶都算系一个privilege。啱啱有个朋友嚟咗香港,我想喺尖东度揾一间开得比较早嘅酒楼见到少少嘅食评都讲到点心不错,咁就过嚟回味吓啦,点知我真系食到人生最难食嘅点心。真系冇乜必要大家都唔好再过嚟食点心。我哋先嚟四碟点心牛刀小试,然后等咗差唔多20分钟都冇消息。终于第一碟肠粉嚟咗,肠粉嘅皮比较糊,啲虾细粒唔新鲜。之后再等多我20分钟啦,真系以为唔记得落单。鲜竹卷同虾饺都嚟了,鲜竹卷无味的。最后再等多10分钟连牛肉都嚟啦牛肉稍为正常。去到个厕所,有封条的。其实佢哋都系打算放弃自己了。不过到最后都发觉VIP房人名应该都系book满晒嘅,可能晚饭始终都有熟客啦。最后当然就已经冇胃口,再试其他点心,急急脚走人啦。
最后当然就已经冇胃口,再试其他点心,急急脚走人啦。