今日傍晚,间友分享个职场心得,又倾到食嘢,忽然间想起尖东新开嘅一间糖水店星十五。听说佢哋嘅木瓜雪耳同酒香鸡翼超好食,就趁机带住间友一齐去试下😉。入到去,就系间舒适同充满浓厚中式风格嘅小店,拣左张窗口旁边嘅位,好能满足我同间友𠮶种放松嘅心情。员工嘅服务态度都真系冇话讲,好贴心同专业,大赞喔👍!➡️首先我哋试下佢哋嘅木瓜雪耳,清甜之中带点淡淡花香,木瓜嘅色泽犹如琥珀一样,清新诱人。而雪耳呀,口感又滑又爽,好似食紧果冻咁,饮落去清心凉肺,好好饮🥣!➡️当然有咩可以击败酒香鸡翼呢? 外皮煎得微焦,保留咗鸡翼最原始嘅美味。最吸引人之处就系佢哋嘅酒香,食落去先系咸咸甜甜,后劲就会有淡淡嘅花香,讲真的,呢个招牌真系好吸引人😋!晚上聚旧,饮住咗星十五嘅甜品,再配上与友嘅闲话家常,真系快乐到爆!呢间星十五,佢嘅特色糖水同舒适嘅环境,实在值得再次探访,无敌推介!🎉💯