2023-05-22
佐敦不嬲 Cafe 多,但山林道最近有间 Cafe 易手后变成星马菜,店面装修鲜黄明艳,亮眼登场。👅 巴东牛肉饭 ( $ 88 )牛肉肉质松软,酱汁入味、带点隐隐嘅香料味及较重嘅椰香味,令人惊喜既系青瓜腌得相当好,少酸微咸十分开胃,无草青味,好少觉得青瓜好食嘅 🤩 👅 蒜蓉炒菜心 ( $ 68 )翠绿既菜心炒后软化,加入蚝油蒜蓉爆香后鲜甜美味,平时好多餐厅将菜心炒后,根茎都会偏硬难咬,少有菜心可以炒到咁软嫩 👍🏻👅 串烧虾 ( $ 36 )两串虾烤后呈金黄色,肉质结实,表面洒上盐更好味 💗👅 斑兰咖央多士 ( $ 29 )斑兰夹心既多士,烘香表面,香浓既斑兰炼奶夹心,唔经唔觉就食哂成碟 🤤🤤🍨 椰子雪葩 ( $ 50 )可以挑选 6 种水果配搭雪葩,今次拣左椰子。其实无椰子肉,而系将雪葩铺排系椰子壳内,雪葩带些许椰子味,冰凉清爽 ❄️▫️◾️▫️◾️▫️◾️▫️◾️▫️◾️▫️◾️▫️◾️▫️星洲品味 (尖沙咀)📍 尖沙咀山林道22-26号琼林阁地下A号舖
👅 巴东牛肉饭 ( $ 88 )
👅 蒜蓉炒菜心 ( $ 68 )
👅 串烧虾 ( $ 36 )
两串虾烤后呈金黄色,肉质结实,表面洒上盐更好味 💗
👅 斑兰咖央多士 ( $ 29 )
🍨 椰子雪葩 ( $ 50 )
星洲品味 (尖沙咀)
📍 尖沙咀山林道22-26号琼林阁地下A号舖