2023-09-05
今日难得的Me time 🫶🏻同好姊妹黎到朝环境干净企理,精致嘅装修同埋好吸睛的星星同月亮😍真系好多打卡位⭐️下次要带埋女女黎先得💗牛油果蟹籽沙律牛油果🥑配沙律菜加上蟹籽好有口感,爽脆带上牛油果香👍🏻味道好夹清酒煮蚬清酒煮得好入味,蚬肉好肥美😍甲罗烧我都系第一次食😍蟹肉蟹膏份量十足,淋上鹌鹑蛋食落口感好丰富,放上鳕鱼干上一齐食更有层次感更滋味🤤明太子玉子烧厚厚的玉子烧配上明太子,玉子香甜,鲜美浓郁芝士年糕年糕外脆内软,烟烟靱韧,咬落流心芝士流出,加上紫菜一齐食,仲有另一种独特味道花鱼一夜干香脆嘅花鱼,面头可以成条骨起出👏🏻淋上柠檬汁,啖啖鱼肉再夹萝卜丝,同酸汁一齐食💗好开胃🤤豚肉菜包卷豚肉烧得岩岩好,锁住啲肉汁,味到浓郁,夹住生菜食,爽口同Juice 🤩串烧-汁烧牛肋肉串烧-鸡颈肉串烧都烧得同样出色,肉汁丰富😉唔会太韧汤乌冬乌冬软硬适中👍🏻汤底清清地日本果酒蜜桃🍑苹果🍎推介的果酒,本身唔系太饮酒的我都要赞😝果味好浓,好香甜⭐️
同好姊妹黎到朝
黎先得💗
牛油果蟹籽沙律
清酒煮蚬
清酒煮得好入味,蚬肉好肥美😍
甲罗烧
明太子玉子烧
厚厚的玉子烧配上明太子,玉子香甜,鲜美浓郁
芝士年糕
花鱼一夜干
香脆嘅花鱼,面头可以成条骨起出👏🏻
淋上柠檬汁,啖啖鱼肉再夹萝卜丝,同酸汁一齐食💗好开胃🤤
豚肉菜包卷
串烧-汁烧牛肋肉
串烧-鸡颈肉
串烧都烧得同样出色,肉汁丰富😉唔会太韧
汤乌冬
乌冬软硬适中👍🏻汤底清清地
日本果酒
蜜桃🍑
苹果🍎
推介的果酒,本身唔系太饮酒的我都要赞😝果味好浓,好香甜⭐️