2024-12-16 158 浏览
今次嚟到中环SOHO区,平时呢度食嘢都出名贵,但系朋友介绍吓呢度有星期二买一送一嘅牛扒,梗系要试吓啦。一入到去间餐厅,就见到玩味十足嘅纹身长,仲有好多涂鸦元素,霓虹灯等等,风格独特,菜式方面都系fusion菜,但当然我系朝着牛扒嚟啦。嚟到酒吧餐厅点可以唔试吓啲drinks呢,拣咗一杯Cocktail一杯mocktail, 可以坐响吧枱面前睇住调酒师整,睇得又饮得,前菜拣咗一个Charred Cabbage $98, 呢个情况好有惊喜,用咗红菜头乳酪做酱汁,配上辣椒,出奇地夹,食完都想点晒啲汁佢。正餐当然就系Grilled Angus Rib-Eye 10oz $328,3成熟嘅煮法,加$38可以upgrade做凯撒沙律,同埋有焗过嘅蒜头同埋薯条,薯条唔够食仲可以添,蒜头放上牛扒一齐食好滋味,仲有唔同嘅酱汁配搭,好有fusion嘅感觉另外仲拣咗一个Baby suckling pig (half kg) $248,系慢煮14小时嘅乳猪仔,够晒肥美,侧边仲有啲烤菠萝响度,同埋配搭薄荷菠萝酱汁,减低油腻感,特别嘅口味。最后甜品拣咗一个fusion西多士Ube-Do-Si $98, 概念源自于香

最后甜品拣咗一个fusion西多士Ube-Do-Si $98, 概念源自于香港式嘅西多士,入边有花生酱,出面就有紫薯西米,几特别嘅配搭

下次如果星期二你记得叫牛l