2016-12-10
朋友得知北角有间逢星期二六点后食鸡翼三蚊鸡, 仲有款火辣辣既鸡翼, 就相约一班朋友一齐挑战下当晚朋友7点去到已经大排长龙, 差不多排了两小时, 约9点终于入得去喇买任何啤酒就可以任点 $18 有6只鸡翼, 同款味每次最少点六只, 一场黎到, 当然每一只味都要试啦由最低level讲起,Wuss: 唔辣既bbq酱鸡翼Honey Garlic: 蜜糖唔会落得太多, 少少蒜香味, 唔辣又惹味其次是Mild: 味道较酸, 有少少辣辣地再黎Hot, 好重tabasco味, 酱汁偏浓又辣而Suicide是用了非洲及印度辣椒酱汁, 味道有点酸酸辣辣, 好刺激最后是辣到喷火既Homicide, 见到个样, 闻到阵味已经感到超辣, 犹豫左好耐, 决定点都要试一啖, 果然一啖已经令我心热加速, 个肚有开party既感觉. 听闻是加了全球最辣既辣椒酱汁汉堡包点了The Big Bite, 汉堡牛肉好厚, 好juicy, 夹埋生菜紫洋葱蕃茄, 整体唔会太溜薯条即叫即炸, 有大量Mushroom sauce同芝士碎, 混上酱汁既薯条, 要趁热食饮品方面, 点了Root Beer, 没有酒精,味道有d似沙示, 面层
当晚朋友7点去到已经大排长龙, 差不多排了两小时, 约9点终于入得去喇 买任何啤酒就可以任点 $18 有6只鸡翼, 同款味每次最少点六只, 一场黎到, 当然每一只味都要试啦 由最低level讲起,
Wuss: 唔辣既bbq酱鸡翼
其次是Mild: 味道较酸, 有少少辣辣地
再黎Hot, 好重tabasco味, 酱汁偏浓又辣
最后是辣到喷火既Homicide, 见到个样, 闻到阵味已经感到超辣, 犹豫左好耐, 决定点都要试一啖, 果然一啖已经令我心热加速, 个肚有开party既感觉. 听闻是加了全球最辣既辣椒酱汁 汉堡包点了The Big Bite, 汉堡牛肉好厚, 好juicy, 夹埋生菜紫洋葱蕃茄, 整体唔会太溜 薯条即叫即炸, 有大量Mushroom sauce同芝士碎, 混上酱汁既薯条, 要趁热食 饮品方面, 点了Root Beer, 没有酒精,味道有d似沙示, 面层有cream , 好有罪恶感