餐厅: 鍾菜館
资讯:

2021-09-26 2255 浏览
同朋友约咗饮下午茶,听朋友话呢度啲炸物好食,决定嚟试吓。下午茶时段系2点至4点,我哋早到系门口等咗一阵,搭正2点就有得入座。呢度环境阔落,枱与枱之间距离阔,坐得几舒服。入坐前每位都会派一包茶,而每枱都有一个自助茶水机,方便唔洗下下叫服务员加水。点菜方面系扫描QRCode自助落单的,落单后上菜都好快。我们点了:春风得意肠、香煎鲜虾腐皮卷、香芋煎堆仔、XO酱萝卜糕、黑椒金钱肚、剁椒蒸排骨、豆豆千层糕及蛋白杏仁茶。薄薄的肠粉包住炸虾,炸粉都几脆,虾亦弹牙,上枱时是微温的。外皮脆,虾弹牙没有雪藏味。小煎堆,不过不失,可以单个点。XO酱偏辣,外面微脆,里面的食落似萝卜蓉,好食。这个上枱时很热,进食时要注意。卖相一般般,但味道比卖相好。味道OK,不过不失。味道OK,芒果味比红豆味更重。蛋白杏仁茶,忘记影相。味道偏淡,有很少的蛋白丝。总抱呢度啲食物味道唔错,炸物系比较出色,有机会会再嚟。

点菜方面系扫描QRCode自助落单的,落单后上菜都好快。

春风得意肠

薄薄的肠粉包住炸虾,炸粉都几脆,虾亦弹牙,上枱时是微温的。

香煎腐皮卷

外皮脆,虾弹牙没有雪藏味。

香芋煎堆仔

小煎堆,不过不失,可以单个点。

XO酱萝卜糕

黑椒金钱肚

卖相一般般,但味道比卖相好。

剁椒蒸排骨

味道OK,不过不失。

豆豆千层糕

味道OK,芒果味比红豆味更重。

蛋白杏仁茶,忘记影相。味道偏淡,有很少的蛋白丝。

总抱呢度啲食物味道唔错,炸物系比较出色,有机会会再嚟。
2021-09-25
下午茶