2023-05-29
估唔到星期六都有LUNCH SET,最平果款$100都唔洗😃,仲包埋汤或沙律同冻或热饮,喺铜锣湾嚟讲真系好抵食!!🤭难得同埋爸爸妈咪一齐嚟港岛,佢地两个都唔大食,而且唔系好食炸野,所以只系额外加左个炸薯条,如果有埋男朋友应该会试埋炸洋葱圈同鸡翼😆点餐后,职员送上是日餐汤---青瓜忌廉汤青瓜味唔算好浓,忌廉无好厚,饮落唔会好杰、好溜,鸡汤成份比较多。日式青芥辣忌廉鸡肉意大利粉 $98鸡柳肉好多,而且几滑;淡淡嘅青芥辣味,而且忌廉奶味唔重,所以食落唔会好滞之余,仲几有新鲜感。唯一系意粉熟左少少,无左al dente😅意式香草忌廉烟三文鱼意大利饭 $128香草味同忌廉味唔浓,所以我食唔出用咩酱煮出嚟🤔望落似青酱煮。除左烟三文鱼劲咸之外,个饭调味适中。饭粒口感非正宗生饭感,对于牙力唔好嘅父母嚟讲,啱架啦!! 🤣红酒烩牛肋条配薯蓉 $148估唔到几大份😲牛肋条大大旧,有成5-6旧🙊 牛肋条其实系肋骨之间嘅肉,所以比较多脂肪,但油腻感又唔会好重;肉质炆到软淋,入口有红酒香😋;薯蓉似系粉开出嚟果只味,我唔太中意。和风紫菜薯条配黑松露酱 $38呢个性价比好高!! 份量真系好多,而且热辣辣即炸出嚟,外脆
点餐后,职员送上是日餐汤---青瓜忌廉汤
青瓜忌廉汤
日式青芥辣忌廉鸡肉意大利粉 $98
日式青芥辣忌廉鸡肉意大利粉
意式香草忌廉烟三文鱼意大利饭 $128
意式香草忌廉烟三文鱼意大利饭
红酒烩牛肋条配薯蓉 $148
红酒烩牛肋条配薯蓉
薯蓉似系粉开出嚟果只味,我唔太中意。
和风紫菜薯条配黑松露酱 $38
和风紫菜薯条配黑松露酱
和风紫菜薯条配黑松露酱
呢个性价比好高!! 份量真系好多,而且热辣辣即炸出嚟,外脆内粉糯,配埋个酸酸地嘅松露酱真系好赞!! 不过我一个人食真系好饱好滞😂
冻咖啡可以自行加奶同糖浆,冲出最啱自己嘅口味。不过咖啡唔够香😅
三个人连埋加一共$453,整体唔差👍。题外话,我见收据写住「凭收据一个月内再次光顾更可享全单九折」,如果下次嚟食晚餐有九折都几吸引!!😏