2022-03-10
九龙湾呢间冰室已经好多年,平时都见到好多街坊买外卖入去食,有朋友食过话觉得佢哋炒嘢几好食,所以就买外卖返去试吓啦!见到佢都几抵食,早餐都系$30一份,午餐就$50有交易,比起隔离啲茶餐厅系贵少少嘅,但炒野来讲嘅话应该系算最好食!🍴星洲炒米 $51+$2外卖 (9/10)超大份,份量好足,配料都好多,有火腿,叉烧,洋葱,辣椒,韮黄,芽菜,葱。星洲炒米炒得好干身又唔油腻,好有镬气,啖啖都有料,米粉爽口,好香浓嘅咖喱味,调味啱啱好唔会太咸,真心好少食到咁好食嘅星洲炒米,女仔嘅话两个人share就够食,食完真系好饱🤣🤣☕️热奶茶 (10/10)好有惊喜!超级香浓茶味,饮完会回甘,觉得佢嘅茶胆好靓好有历史!奶茶好滑好易入口,奶味唔算浓但都几香,饮完个口会有余韵,劲浓嘅茶味,钟意茶味香浓嘅话一定会好钟意!真心好耐冇饮过咁好饮嘅港式奶茶。推荐指数: 9/10分量咁足,奶茶劲好饮,呢个价钱都值得一食,茶餐厅炒粉面嚟讲算几高质,起码好食过隔离几间𠮶啲炒粉面!一定会再帮衬!
🍴星洲炒米 $51+$2外卖 (9/10)
☕️热奶茶 (10/10)
推荐指数: 9/10