2018-08-31 66 浏览
铜锣湾越开越多台式饮品店,同一条街上已经有两三间 隔离是人气旺盛嘅老虎堂。相对于永远要大排长龙的老虎堂,木卫二相对上算系冷清一点。💁🏻‍♀️当日排除嘅客人唔算多,前后等咗10分钟左右就拎到野饮,唔会渴死咗都未等到杯野饮🤷🏻‍♀️ 木卫二主打 ‘茶’, 选择上唔算多,茶底有5种选择 主要为红茶 绿茶 铁观音 伯爵茶和泰晤士茶。再有清茶 奶霜茶 同奶茶可选。 我当日叫嘅系 奶霜观音 加茶香珍珠 ($35)。奶霜观音饮落有茶香 但有少许甜 下次应该叫半糖🤔 奶霜饮落唔算厚身 但有奶香 饮晒成杯都唔觉腻,珍珠就食唔出茶味 但几好咬口 🤤 总体来讲算不错 不过不失,相对其他要排成30分钟以上嘅饮品店 算做得不错👌🏻
我当日叫嘅系 奶霜观音 加茶香珍珠 ($35)。

10 分钟 (外卖自取)
下午茶