2021-04-25
突然好想食水煮鱼,黎到中环就一于去书湘门第食番个朋友好推荐既水煮鱼la😋仲有其他湘菜都好好味😋喜欢湖南菜既依度你一定要黎试试😋依度环境好靓,装修好雅致,坐得非常舒服🤩一入到去就先开壶菊花茶,倒出黎既茶色绿绿的好靓🥰饮落好清香🥰小明为食餐单: 水煮桂花鱼片🥓 $478依个水煮鱼真系星级版既水煮鱼😋一大煲上枱,红红既香辣汤底闻落已经非常香,由豹椒、辣椒等煮成既汤底啱晒爱辣既人士🥰汤底浸住好多旧桂花鱼片,每片都好滑鱼肉好鲜嫩好香,而且浸晒汤底既味道,好入味,真系每一啖都系享受😘汤底下有薯粉,好弹牙好有口感加上香辣味道,好正😋仲有d青瓜同酸瓜做配料,酸酸脆脆🤩酸辣鸡珍🥘 $108依个𩠌系我好仲意食既鸡肾切粒再同其他酸菜辣椒一齐炒,好有镬气,而且鸡肾好爽口同入味,酸辣既鸡肾越食越上瘾😋清炒莴旬丝🥒 $78经理介绍莴旬丝系客人落order之后先新鲜即刨既,所以好新鲜同好好味,食落好鲜甜爽脆😋连平时唔仲意食菜既小明都好仲意食🤣而且食落好健康,好清新😋菊花豆腐汤🥣 $48/位个汤上枱好靓,师傅用精湛既刀工将豆腐切到好似菊花咁放系汤入面😍饮落汤好香,而且啱晒食完水煮鱼可以清一清口味😋特色凉菜拼盘🍱 $6
小明为食餐单:
水煮桂花鱼片🥓 $478
酸辣鸡珍🥘 $108
清炒莴旬丝🥒 $78
菊花豆腐汤🥣 $48/位
特色凉菜拼盘🍱 $68(1荤2素)
我就拣左红油爽脆鱼皮、辣菜谱、冰辣娃娃菜🥰其中我最仲意既就系红油爽脆鱼皮,鱼皮处理得好好,好弹牙好香口,一d腥味都无,加埋配料辣辣地好香口😋冰辣娃娃菜我都好仲意食🤤好鲜甜既娃娃菜腌到酸酸辣辣又有d甜甜的,好似泡菜但又比泡菜更好味,冻食一流😋辣菜谱好脆好香辣,系必叫既小食啊😋