2018-04-20 134 浏览
生日饭黎咗铜锣湾,无论食物、环境及服务都系大赞,食咗一餐又浪漫又好味的大餐。门面:一字楼出䢂,又或者可以行楼梯点咗以下食物:头盘:纽西兰青口(香辣肉肠汁)羽衣甘蓝牛油果沙律 主菜:慢煮美国牛小排 烤美国鸵鸟排 甜品:意大利芝士蛋糕 内在环境:黄色为沙发主调,每张櫈都有不同及独特的图案,几特别,亦有几张独立卡位,所以亦一班朋友聚会,适合订枱时应该可以预留食物:首先出场嘅有头盘青口,约有20只,份量都足,配上辣肉肠汁,加上有少少蕃茄粒同海鲜,夹起青口配搭,几特别。仲有值得一提的原粒蒜头及餐包!烤焗过的原个蒜头上碟,味道好好!羽衣甘蓝牛油果沙律系我觉得最好味,而且女仔都应该特别喜欢,因为完全无负担,可以放心食,加上上特别调制的蜜糖青柠汁酸酸甜甜,可以盖咗羽衣甘蓝的靑草味,牛油果嘅质地和味道亦是my 飞佛清甜的汁配上蕃茄及士多啤梨做配菜,味道十分有层次。主菜之一,慢煮美国牛小排,煑三十六小时,慢煮后肉质有一种特殊的texture,可以值得一试。配上牛油薯仔,入口即融。另一道主菜系烤美国鸵鸟排之前未试过食鸵鸟排,肉质有D似牛肉,比较有口感,配上柠檬汁,又有D清新感。最后点咗一份home made

门面:
一字楼出䢂,又或者可以行楼梯

点咗以下食物:
头盘:
纽西兰青口(香辣肉肠汁)
主菜:
甜品
意大利芝士蛋糕

内在环境:

食物:
纽西兰青口(配香辣肉肠汁)

餐包及原粒蒜头

羽衣甘蓝牛油果沙律

清甜的汁配上蕃茄及士多啤梨做配菜,味道十分有层次。

另一道主菜系烤美国鸵鸟排
烤美国鸵鸟排

最后点咗一份home made 嘅甜品,意大利芝士蛋糕,大满足
意大利蛋糕

慢煮美国牛小排
纽西兰青口(配香辣肉肠汁)
餐包及原粒蒜头
意大利蛋糕