今日约咗晒全家人喺西环嘅「星荟馆」聚一聚,食一顿丰富嘅午餐。🎉🥢食品每一样都咁靓,令我哋一家人都欣喜若狂。因为预见到晏昼时间人会好多,我已经提早订咗位,叫咗<星荟馆午餐菜谱>($880/1位)📖👈。💫爸爸超爱呢间餐厅个汤品:雪燕蟹肉瑶柱蠜,蟹肉鲜美,再配上瑶柱同雪燕,真系一啖胜过一啖!汤汁入喉,滑溜得来又带点甜,而且饮完都返个清新感!😋🍲 💓「白胡椒大虎虾伴煎米底」攞到桌上一见,真系下巴差啲掉落。虎虾呀,真系劲大只🦐,满布白胡椒,显得好诱人,而且香味扑鼻。再者,原来煎米底可以咁香口,我哋全家都开心到唔得了。💖炭烤陈皮黑叉烧,外皮炭香内里唔会烧得太老,好有咬口,每次咬落嘴里面肉汁就流出嚟,真系越食越有味道。至此贵州酸汤海马友鱼柳呢,略带的酸味真系可以消滞同开胃。同时我又喺「樱花虾浓汤小棠菜芯」中品尝到无穷嘅滋味,每一口都充满满满嘅丰富口感🌼🥘。我跟我哋一家人都好高兴黎到「星荟馆」食饭,成家子人全都大赞🥰。晏昼时间每位880,就可以品尝到咁多𠮶度特色嘅中菜,真系值得我哋一食!