2024-05-08
行街食饭梗系要揾间正嘅餐厅打下卡📷🎉,呢次朋友介绍我哋嚟到位于西环嘅「星荟馆」畀我哋一个惊喜🎁🎁!系到个气氛特别好,个屏幕令人心心眼😍😍😍!首先,我哋试咗佢哋嘅名菜「浓汤花胶鸡丝羹」,😋汤底浓郁,饮起嚟滑口得嚟,满满嘅味道马上撞入我哋嘅口中,令人相当惊讶,呢款菜式系佢哋餐厅内好受欢迎嘅一款👏👏。跟住,更有「黑胡椒龙虾伴煎米底」😍。见龙虾煎得金黄香脆,配埋𠮶黑胡椒味儿,真系非常滋味。同我哋一齐嘅朋友都觉得佢味道真系好,冇嘢嫌。米底嘅滋味更是无话可说👍👍!再嚟,「姜葱霸王鸡」系我哋食物之旅嘅一个重点😊。鸡肉嫩滑,口感绝妙,配埋微辣嘅姜葱,搅到佢味道特别出色同丰富,甜中带辣,吾错过!食完主食之后,我哋仲有好多嘢要食,例如「椒麻老卤乳鸽」。一咬落去,肉质鲜嫩揾食,再加上椒麻嘅香味优雅弥漫整个口腔,令人忍不住再嚟一份🤤。食完之后,就可以点一杯饮品作为完美嘅完结,整个人都满足晒🈵🈵。总结黎讲,「星荟馆」真系一间我哋同朋友都好钟意嘅餐厅,下次仲会返嚟嘅!劲喜欢😘😘。