2019-07-19 780 浏览
难得同肥🐽系WEEKDAY一齐放假,于是乎走左返大6玩,到夜晚先舍得返香港过左关先醒左我地未食晚餐,所以决定去彩园商场医饱个肚先上VAN 仔返归.落到去地下,见到好多人系呢间「Mee.lemongrass」排紧队拎飞,心谂🤔咁多人排队,D 野食应该几掂.幸好,两个人容易入座,所以吾洗等好耐就入得去~.餐牌嘅款式都几多,而且图文并茂,决定都易D主打星马泰菜式,特别嘅系竟然有台式饮品,星马泰CROSS OVER台式.肥🐽叫左呢份招牌无骨海南鸡饭,仲送埋白烚芥兰同餐汤。海南鸡已去骨,啖啖肉,入口嫩滑,吾会嚡配上鸡油饭一齐食,食落好香口不过如果鸡皮再瘦D 就更好啦 最赞嘅系鸡酱,酸酸甜甜,好开胃.可以拣牛或鸡,共4串,我地拣左鸡~鸡串烧至香脆,食落有微微焦香,已去皮所以啖啖都系肉沾埋沙嗲酱食,更PERFECT。仲有烧菠萝,青瓜,蕃茄仔同多士做伴碟,赞.我中意食素春卷,因为吾洗惊食到肥猪肉春卷入面材料好丰富,有冬菇,红萝卜丝,芋头,粉丝等,入口酥脆,内馅香而不腻.蜜汁猪扒大大件,同手掌差不多SIZE,而且系厚切添,咬落厚身又实肉,又带少少蜜糖甜香可以沾埋旁边嘅辣汁,味道微酸但后劲有辣,更惹味.我

幸好,两个人容易入座,所以吾洗等好耐就入得去~

餐牌嘅款式都几多,而且图文并茂,决定都易D

🔸招牌无骨海南鸡饭 $74

配上鸡油饭一齐食,食落好香口
不过如果鸡皮再瘦D 就更好啦
最赞嘅系鸡酱,酸酸甜甜,好开胃
🔸招牌无骨海南鸡饭 $74

🔸地道串烧 $62

🔸地道串烧 $62

🔸手作素菜春卷 $58

我中意食素春卷,因为吾洗惊食到肥猪肉
🔸手作素菜春卷 $58

🔸马来蜜汁炭烧厚切猪扒配菜饭 $62

可以沾埋旁边嘅辣汁,味道微酸但后劲有辣,更惹味
🔸马来蜜汁炭烧厚切猪扒配菜饭 $62

🔸芒果芝芝冰茶($30)。草莓芝芝冰茶($32)

我地食完先知原来门口位嘅饮品COUNTER 做紧买一送一嘅优惠,可以系出面买完拎入餐厅饮,所以我地今次傻猪左🤦‍♀️芒果味嘅SMOOTHIES,凉浸浸入口顺滑
奶盖估成杯嘅五分一,质感柔滑,如果芝味再浓郁D 就更好🙇‍♀️草莓芝芝味道偏酸甜,更解腻

食左咁多样野都系$352,够哂贴地

2019-07-17