2021-08-15
有d耐无食星马美食,search下有咩好食就见到排名都唔错嘅 小娘惹。听个名都好地道😆去到餐厅门口,见到由门面到里面装潢,甚至餐桌餐具,员工的衣著等都好有星马风味!入座前时候店员已经定我地想叫d咩,我就拣咗A餐,即系新加坡深海鱼蛋喇沙 $66。闻到已经有好浓嘅喇沙同椰香味,连唔食得好辣嘅我都觉得好味到真系好想饮晒。最吸引我嘅系上面嘅几条豆苗,除左因为自己本身中意食之外,仲有实际嘅作用就系可以系食一两条黎中和一下口里面浓浓嘅喇沙味。面底系掺掺,两沟嘅油面同米粉,好幼滑,粗幼同食倍增口感。配料方面有白鱼蛋*3,豆卜*3,半只蛋同埋芽菜。饮品跟餐送的无糖罗汉果茶,真系少少糖都无,只有罗汉果本身嘅微甜味总体黎讲,上菜速度算快,装潢都好有特色。味道好好,只系如果份量可以再多d就完美啦,令人觉得意犹未尽。