2023-08-29
如果你系中环返工,就一定有听过「耘」,呢间拉布肠粉开左两年左右,日日lunch time都大排长龙,师傅即叫即整,值得一赞嘅系,除左师傅身水身汗做岀嚟嘅心机嘢之外,味道好仲要价钱平,系中环食到个$40嘅lunch 都真系偷笑。-你以为石磨肠粉啖而无味又食唔饱?咁你实在太年轻啦,我次次食麻酱鸡丝肠粉都好饱,连男士都够食(大食少少嘅男士可能有时加个烧卖或者粢饭🤣),鸡肉又多,青瓜又足料,有时想丰富啲就会加埋蛋,够哂有营养啦!-另外,唔好以为佢嘅家乡蒸米粉,就系普通炒米粉,入面嘅材料都好丰富,米粉亦都唔会一pat pat,吵得丝丝分明。顺带一提,烧卖附送嘅辣酱油都非常惹味,钟意食辣嘅朋友,千祈唔好错过!-另外佢嘅豆浆咖啡都好好饮,用豆浆取代奶去调制咖啡,饮完特别醒神!顺带一提,如果唔想排长龙,记得预早15分钟WhatsApp餐厅,就可以落咗单先,煮好就拎得外卖啦,方便快捷!