餐厅:Second Bite (长沙湾)地址:长沙湾昌华街45号昌晖大厦地下6号舖行完深水埗一啲市集同埋特色商铺之后,去咗长沙湾一间比较隐世嘅西餐厅—— @secondbitehk 食饭🍽,佢哋喺一间不折不扣嘅黄店💛,主打手抓海鲜,最近仲开始推出「春日美馔节」餐牌,一齐陪大家迎接春天嘅来临,另外吸引到我嘅仲有佢哋嘅怀旧铁板大餐,真系好耐冇食过铁板喇🤤餐厅以艺术工业风做主调,墙身挂满油画同壁画🖼,餐厅老板屋企有养猫🐱,专程揾人画咗啲猫猫嘅画放咗喺餐厅度,俾你可以一边食嘢一边欣赏呢啲画作今次叫咗两个主食套餐:春芦见游鱼 $168招牌猪扒配鸡翼餐 $138叫主食套餐嘅话包埋餐汤同牛角包🥐,佢哋嘅牛角包真系极致😍,松脆香口,同埋极少数餐厅系会以牛角包取代餐包,真系好特别👍春芦见游鱼即系香煎芦笋三文鱼扒配香葱忌廉炸新薯,本身食三文鱼扒就无咩特别,不过佢哋嘅忌廉酱真系好掂,带有阵阵香葱wasabi味,三文鱼唔腥,稍微煎香嫩滑,仲要成件都无骨,唔错唔错😽招牌猪扒配鸡翼餐真系够晒惊喜,块猪扒大到接近成块铁板嘅大小😂,猪扒松软入味,加上洋葱汁就更葱味🧅;鸡翼有3只,仲有杂菌、薯条同蔬菜🥦,份量都几足
餐厅:Second Bite (长沙湾)
地址:长沙湾昌华街45号昌晖大厦地下6号舖

佢哋喺一间不折不扣嘅黄店💛,主打手抓海鲜,

今次叫咗两个主食套餐:
春芦见游鱼 $168
招牌猪扒配鸡翼餐 $138

叫主食套餐嘅话包埋餐汤同牛角包🥐,佢哋嘅牛角包真系极致😍,
松脆香口,同埋极少数餐厅系会以牛角包取代餐包,真系好特别👍

不过佢哋嘅忌廉酱真系好掂,带有阵阵香葱wasabi味,
三文鱼唔腥,稍微煎香嫩滑,仲要成件都无骨,唔错唔错😽

猪扒松软入味,加上洋葱汁就更葱味🧅;
鸡翼有3只,仲有杂菌、薯条同蔬菜🥦,份量都几足
2021-04-03