2024-01-05
哗喂!今次我去到间专卖毡酒嘅店试饮,真系一场味觉嘅盛宴!🥳 一入到场,先系眼前一亮,装潢得好有气氛,啱晒想揾个地方静静地品尝美酒嘅你。店家招待我尝咗那枝「白兰树下」,话俾你知,宜家我对白兰花嘅香味再唔会陌生!配上咗一啲好有中式风味嘅陈皮同当归,呢杯酒嘅口感层次分明,一啲都唔攰口。再试多几口,竟然可以嗅到淡淡嘅龙井香气,饮落去真系滋味十足!试饮到后半,我地尝试咗「淡墨」同「但愿无事常相见」呢两款。如果你钟意咖啡,「淡墨」一定正中你心口—咖啡味浓郁得嚟又不过火,香滑得滞。至于「但愿无事常相见」,如果你钟意啲甜嘅酒精饮品,咁呢款加咗Mocha嘅毡酒你一定要试吓,甜度啱哂,个人真系超级中意😍!整体来讲,今次嘅试饮体验真系令人难忘。店员好热情,解释得仔细,仲帮我搭配咗好几款唔同嘅Tonic Water同Garnishes,每种搭配都带给我全新嘅感受。下次仲要带埋班朋友一齐嚟,分享下呢份美味!🍸🌟