2014-02-02 1816 浏览
春节期间啲食肆唔系冇开就系加价,冇乜好食就试吓啲其它。有听过认识嘅印度朋友推荐呢间印度小店,所以走去试吓!之前有经过,买过件油酥饼外卖,但系就冇认真去品尝!今次系一个 late lunch,里面唔大,只得5枱,可以坐18—20人。入到去已经有4枱人,刚刚剩番张细枱俾我!楼面个应该系印度人,人好nice,识广东话。因为唔系好肚饿,只叫咗份咖喱鸡翼,油酥饼同冻印度奶茶,总括嚟讲,味道几好,以后去开黄金商场附近就多个选择!鸡翼食落味道好似 Tandoori Chicken,不过系炸唔系烤嘅,所以比较多油。我自己好钟意 Tandoori Chicken 嘅味道。油酥饼同薄饼都系即制即煎,热辣辣咁食,好正!比较失望系个印度奶茶,主要系同我期望嘅味道唔一样,可能系唔同嘅地方用嘅香料同配方唔一样,另外就系入口时水水地冇乜味道,要入咗口后面先有香味,而且有啲好幼细嘅茶渣会经由吸管一齐入口!为咗试真啲,我再叫咗个热印度奶茶,香味冇因为热咗而提升,只系因为唔驶用饮管,所以唔驶饮埋啲茶渣入口!
春节期间啲食肆唔系冇开就系加价,冇乜好食就试吓啲其它。
冻印度奶茶,咖喱鸡翼,油酥饼
2014-02-02