2024-10-29
店名:春阳茶事地点:尖沙咀乐道菜式:台式饮品店餐牌:原茶系列、红豆系列、芝士玛奇朵系列、鲜果系列、鲜奶系列、甘蔗系列、古早味系列。有中有大两个size,可加配料。大size饮品真系大大杯,等左3分钟都唔洗。饮管独立包装自己攞。珍珠鲜奶茶 大 $32珍珠鲜奶茶底层有好多黑糖珍珠,我将成支饮品上下倒转搞混先饮,奶茶好滑溜而黑糖珍珠好有咬口。叫左少甜同少冰,我就觉得甜度系刚刚好。覆盆子乌龙 大 $30覆盆子乌龙既覆盆子味道好浓,而乌龙茶就较为淡,我觉得系我钟意既浓淡度,叫左少甜同少冰,我都觉得甜度系刚刚好,好似果汁多过似茶,但系甜得黎有带微微茶香。总括而言,两杯都好饮,效率非常高,等左两分钟就有。By the way,食牛品嘅晚市牛御品套餐会送春阳茶事嘅嘢饮。
地点:尖沙咀乐道
菜式:台式饮品店