春阳茶事中环店,已经搬到摆花街。💐 新店依然贯彻一向风格,墙上嘅霓虹灯嘅打卡位仍在,而地下嘅马赛克亦都好有心思。⁣⁣⁣⁣✨⁣⁣⁣⁣⁣⁣黑糖暖姜茶⁣⁣⁣($28)【好味度:7/10】⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣冬天咁冻,喺条街度真系会好想饮啲暖嘢,暖一暖个身。♨ 呢个黑糖姜茶就最好嘞,姜本身有有驱寒作用,一饮全身即刻暖返晒。😚 杯入面有好多姜碎,可以咬吓,仲有啲刺激辛辣嘅感觉添,但系又唔会过辣。👌🏻 加上黑糖独有甜味嘅调和,唔会得浸死甜味,而有黑糖嘅焦香味,非常配合。⁣⁣⁣⁣🖤⁣⁣⁣⁣⁣⁣姜汁乌龙茶⁣⁣⁣($28)【好味度:7/10】⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣同样系属于冬日限定系列,姜汁乌龙茶一样落咗好足料嘅姜。😙 饮品一样都好辛辣,但系再加上甘醇浓厚嘅乌龙茶去调和,同样非常之夹。😛 亦都系严寒之下嘅救星。⁣⁣⁣❄⁣⁣⁣⁣⁣除咗呢两款外,姜汁系列亦有姜汁乌龙鲜奶茶㗎。⁣⁣⁣💁🏻‍♂️⁣
⁣⁣⁣⁣⁣

⁣⁣⁣⁣⁣