2021-06-13
🇯🇵昭和吃茶店之旅🇯🇵推介指数 ❤️❤️❤️❤️🤍有无人一样好挂住日本吃茶店?好需要一解旅行情怀?创立于1970年嘅京都吃茶店—Sonia Cafe首次于海外开分店,登陆旺角!地点好方便呀~欢呼❣️以昭和吃茶店为概念,加入现代奢华元素,提供轻食同甜品。主打招牌虹吸咖啡用上日本直送自家焙煎咖啡豆,提供不同款式选择,点单前可以问问店员是日咖啡豆种类喔!☕️虹吸咖啡:Mocha(甜品套餐+HKD40)✨招牌之选仲可以自己拣杯,原价HKD80有点贵,叫咗甜品套餐补回差价感觉又好似好啲😃✨闻落香浓,饮落顺滑,口感清爽,温度入口刚好,带点nutty同朱古力味,满意!🍑昭和雪糕梳打:甘王草莓(甜品套餐+HKD28✨系日本旧式cafe味道嘅雪糕梳打,食材简单直接。浓厚甜度适中嘅云尼拿雪糕,够冻又够汽嘅梳打,仲有甜甜嘅士多啤梨味,满足!🍮甜品套餐:忌廉焦糖吉士布丁 HKD68✨用上布丁杯盛载嘅香港限定且限量发售,外观加分!震腾腾布丁,顶层cream软绵,食落蛋香味重,浓稠适中又滑溜,焦糖甘甜刚好,好味!🧀甜品套餐:梳乎厘芝士蛋糕 HKD72✨口感比一般芝士蛋糕松软,淡淡嘅芝士香,质地带点湿润,入口融化且creamy
推介指数 ❤️❤️❤️❤️🤍
☕️虹吸咖啡:Mocha(甜品套餐+HKD40)
🍑昭和雪糕梳打:甘王草莓(甜品套餐+HKD28
🍮甜品套餐:忌廉焦糖吉士布丁 HKD68
🧀甜品套餐:梳乎厘芝士蛋糕 HKD72
✨口感比一般芝士蛋糕松软,淡淡嘅芝士香,质地带点湿润,入口融化且creamy。
总结:-
食物❤️❤️❤️❤️🤍
环境❤️❤️❤️❤️🤍
服务❤️❤️❤️❤️🤍
🏠 Sonia Coffee (旺角)
📍旺角太子道西193号MOKO新世纪广场MTR层M52号舖