今日同老婆🐽晏就路经尖沙咀,一望门口至内部充满昭和风既特色装修,就知道系「拉面来」😄见到佢既午市套餐好抵食😳最平竟然$92有拉面,仲可以选一款配料再加一罐汽水,决定就拣佢啦😁🍜秘制自家手打脆炸虾丸热辣辣嘅手打炸虾丸,胀卜卜,酥脆可口,好正🍜香浓鸡白汤拉面 HKD 92鸡汤本属较清澈类别,但加上随碗附送既鸡高汤胶原啫喱,汤水即变成较浓稠既「鸡白汤」,绝对系精华所在😙浓厚顺喉,有微黏口,唔腻之余仲会想成碗饮晒🥹两片叉烧厚薄适中,好嫩滑又无肉膻味,估计系慢煮既效果:而溏心蛋高质,本身有味仲要流心。面条属幼身拉面,软硬适中有蛋香味,挂汤上黎好快食晒,我想加替玉⋯🙈🍜温泉玉子鸡汁拌面 HKD 92开初见到碗再捞既时候觉得奇怪,点解好似无乜色水咁?会唔会淡口到爆⋯?后尾店员见我疑惑样,即刻提示碗底有浓鸡汁,一捞就会好好味。一试之下的确好香鸡味,当然你可以再自己整生蒜蓉或者加醋。老婆🐽话温泉蛋再有鸡汁拌上粗身既面条,扎实有嚼劲,见佢食得好满足

🍜秘制自家手打脆炸虾丸
热辣辣嘅手打炸虾丸,胀卜卜,酥脆可口,好正

🍜香浓鸡白汤拉面 HKD 92

🍜温泉玉子鸡汁拌面 HKD 92