2022-06-17 1335 浏览
超出名嘅勇记海南鸡 每日两点先有得卖 未够钟已经排队😲今日妈咪咁啱经过就买咗半只返黎 留黎晚餐加𩠌半只鸡份量ok 两至三个人食啱啱好上youtube睇人介绍话佢预备只鸡都做咗好多功夫 确保佢外皮爽口 肉质鲜嫩🐔卖相好唔错 已经去晒滑 然后外皮光滑有色泽🐥另外仲有个辣酱汁🌶食落觉得佢鸡肉的确非常滑嫩😍做到啱啱熟而唔干嘅口感 好有水准而且鸡肉新鲜有鸡味 佢系用三黄鸡而唔系一般街市见到嘅新鲜鸡不过就冇食到有卤水味 如果唔点酱其实似白切鸡😬个皮都几滑嘅 但系冇𠮶层啫喱状嘅物体 所以觉得唔系好似海南鸡整体鸡肉真系非常嫩滑 啖啖肉 唔鞋 不过味道上可以浓少少 唔需要另外靠点酱食先有味就更好 可能因为外卖 又唔系即食 所以有少少差别 冇人讲咁好食🤥今次食觉得欠缺咗海南鸡应有嘅味道 同埋可能我哋冇试埋佢个油饭啦 所以比较难评论价钱上一只$166 呢到半份都多肉因为真系一啲骨都冇 好过出面一啲以为好大份但其实全部骨嘅餐厅
超出名嘅勇记海南鸡 每日两点先有得卖 未够钟已经排队😲
今日妈咪咁啱经过就买咗半只返黎 留黎晚餐加𩠌