2022-07-22
仟米Meta Sen铜锣湾开平道5号地下75-76号舖这两三年间香港经济不好, 疫情一直控制反反覆覆民不瞭生, 好多人失业减人工。我就无得好似公务员咁好用市民纳税钱,有得加2.5%啦, 公司都亏损中要涯又停左4个月无工返,只靠打散工接freelance微薄收入同储蓄勉强撑住生活 ,中午LUNCH 预算大都控制在$50内。食外卖饭盒平过茶餐厅堂食, 最平$38港式颓饭, 要精致点每日都有特选日式饭, 一样以平价招徕只系大约$45。$48吉列猪扒滑蛋饭,滑蛋饭都不错吃, 块吉列猪扒是热的, 好多快餐店炸定晒, 放到回油个炸层倒索油。$48 五香肉丁虾仁蛋炒饭, 都几足料, 大杂汇炒埋一齐好有港式餐厅FEEL呢! 男生都吃得饱架。$50预算都可以食得美味又饱肚架, 懂饮食之人唔系一定餐餐都大鱼大肉,食一餐都要花几百元,倒不如简单快捷来得好。仲有肠粉烧卖鱼蛋小食, 唔系食正餐, 行过都可以买来过口瘾当TEA。
铜锣湾开平道5号地下75-76号舖