2022-08-19
今日下午因为同女朋友相约左去大角咀一间冻肉店睇肉,所以决定黎呢头揾野食,估唔到会揾到呢间咁有惊喜既台式cafe。黎到第一件事就拣左两杯野饮珍珠奶茶冇咩特别但系合格水平,茶味同奶香算平衡。而重点系杯芋头鲜奶,芋头超多超足料,加埋个奶系充满左满足感,本人非常推荐佢。跟著落黎系好多人推荐既蚵仔鲁肉饭,我试完后反而觉得比较一般,入面既蛋黄的确系令鲁肉饭多左种湿润同中和少少咸味,上面蚵仔都好大只但好似蚝味唔系好够,个人觉得月见鲁肉饭应该就会唔错。另一个主食系鲁肉干拌面配煎蛋,面质系刀削面咁,比较阔身同有少少厚度,口感都有少少Q弹,整体唔错。小食方面我个人强烈推荐呢个焢肉,佢味道上系入晒味同时唔系个种干柴既猪肉,用筷子系可以轻松分开佢,炆到淋晒之余,上面肥膏既肥腻感都减少左。而我最推荐系因为佢只需15蚊仲好大件😝肉燥烫青菜冇咩特别,菜系青绿,肉燥汁都充足。起司鸡排蛋饼系少有系香港食到台湾个种烟韧口感既蛋饼,入面馅料好多,鸡扒系大件既,女朋友话起司太咸,我自己觉得还好。如果再黎我都好大机会会再食。总结餐厅环境舒适,用料充足,今次两个人食黎讲系有啲太多,由其个芋圆奶非常饱肚。推荐单品包括芋头鲜奶、焢肉
黎到第一件事就拣左两杯野饮
肉燥烫青菜冇咩特别,菜系青绿,肉燥汁都充足。
总结餐厅环境舒适,用料充足,今次两个人食黎讲系有啲太多,由其个芋圆奶非常饱肚。推荐单品包括芋头鲜奶、焢肉同各式蛋饼!