2015-08-19
12月17日, 今日带B猪返西湾河打针, 完成后就顺便喺附近食埋lunch~ 竟然比我见到呢度有间意蚝屋! 好耐之前已经好想试, 但第一次同呀比喺北角店食tea时感觉有d失望... 但一直觉得佢应该系好味的! 所以, 今日再比多次机会呢间西湾河店~::: 忌廉汁珍珠蚝鲜杂菌天使面 + 罗宋汤 + 热奶茶 ::: $66先来餐汤罗宋汤~ 颜色好深味道好浓, 质地比较稠𠮶种. 味道唔错, 但如过可以多d蔬菜料就更佳.忌廉汁珍珠蚝鲜杂菌天使面成碟面都湿湿的, 庆幸珍珠蚝份量不少, 只只都算得上肥美鲜甜, 简单配上忌廉汁已很好吃~ 不过因为忌廉汁同蚝都较腻, 食到一半已觉有点滞.热奶茶茶奶比例适中, 唔错~::: 白汁蚬肉菠菜意粉+ 罗宋汤 + 热咖啡 ::: $45蚬肉同菠菜嘅份量都几多, 都夹到意粉嘅量~ 不过都系个白汁太杰, 食多几啖都有d滞, 好彩味道唔错, 蚬肉好新鲜唔似系急冻野, 菠菜亦都几嫩, 整体唔错~咖啡就普普通通, 原本谂住西式餐厅咖啡会好d, 不过都系茶餐厅货色.今次lunch真系可以试到佢既蚝同埋意粉, 感觉都唔错~ 呢个价钱有呢个食物质素算是唔错! 见到佢有d焗意粉都
热奶茶茶奶比例适中, 唔错~