2014-10-05 1258 浏览
临时被甩底, 唔知食乜好, 已经见过此餐厅多时, 有时仲见到有人排队等.  佢又有一人套餐, 于是就试试去了.一人晚餐包括一个粉面, 一个小食, 再加一杯饮品, 一般一人套餐吧.我点了生牛肉粉, 香茅鸡翼, 加咗十蚊改咸柠七生牛肉粉 - 只有极少量洋葱及芽菜, 金不换, 辣椒及青柠失踪了....... 所以佢系一碗牛肉粉, 并不是越南生牛河.  这碗粉真系千啾呼万唤始出来, 虽然佢写了是要等二十分钟, 但系此等货色值得吗?! 需要吗?!香茅鸡翼 - 一共三只, 其中一只奉送大大条鸡毛两条咸柠七 - 要加十蚊的  , 一共有三角咸青柠, 加起来不比半个大. 我已经好有心机笃, 笃咗好耐, 都只系有七喜味, 于是放到一旁浸吓可能会比较出味.  食完粉同鸡翼后才饮就好一点了, 但系仍然不行, 咸青柠始终输比七喜.

我点了生牛肉粉, 香茅鸡翼, 加咗十蚊改咸柠七

香茅鸡翼 - 一共三只, 其中一只奉送大大条鸡毛两条

咸柠七 - 要加十蚊的
2014-10-03