上星期有晚同左家中既大帝同女皇出街食中菜拣左黎呢度就系因为知道呢度新开有优惠,北京填鸭有七折,所以个晚专登book好位,带埋爱食填鸭既家中两老黎食返晚本身想要全只填鸭等佢地食得尽庆,但女皇话想留返个肚试多啲唔同既菜色,咁就听佢话要半只既“北京填鸭”HKd$159(折后)+10%啦,之后我地再叫左啲推介食物同菜色准备开餐 先黎既系店家推介既“四喜临门”HKd$58+10%,分别有四种唔同既口味,个晚我净系试左粒原味,上汤同肉馅既味道都唔错,外皮亦唔会过厚!大帝仲话佢食个粒系九层塔既味道,个香味好出添之后就系我拣既“酸菜班片”HKd$178+10%当中既班片鱼嫩无骨,鱼皮厚而富胶质!仲有唔少既杂菌同酸菜混合其中,最重要系有我最爱既烟韧宽粉味道酸而醒胃不过辣,吸左精华既宽粉固然好食,配上香软既白饭同样合拍呢半只烧得皮脆肉嫰,肥瘦均秤既北京填鸭同样无令我地失望薄而不破既饼皮包住沾上带甜酱料既鸭片,加上清新爽脆既青瓜丝同京葱段一同食下,当中既滋味让人回味而大帝个晚拣左个“羊肉抢汤面”HKd$58+10%做主食有我同女皇大人喺度,甜品环节就当然唔会缺少啦除左嗌左份女皇钟爱既“高力豆沙香蕉球”HKd
上星期有晚同左家中既大帝同女皇出街食中菜

之后就系我拣既“酸菜班片”HKd$178+10%

呢半只烧得皮脆肉嫰,肥瘦均秤既北京填鸭同样无令我地失望

而大帝个晚拣左个“羊肉抢汤面”HKd$58+10%做主食

有我同女皇大人喺度,甜品环节就当然唔会缺少啦

除左嗌左份女皇钟爱既“高力豆沙香蕉球”HKd$38+10%之外,我仲嗌左一笼“吾是南瓜”HKd$48+10%

外表精巧矫小既小南瓜,入面包住既系满满既紫薯蓉黎架,呢两款甜点就成为我地个晚既甜美句点

• 酸菜斑片
  • 北京填鸭半只