2019-09-05
Happy Friday Night有咩好做?梗系去铜锣湾行下街食下饭☺️自从上次系百乐中心觅食完之后,发现原来时代广场后面一带都有好多好野食😋临近月尾,洗得七七八八,就入一间唔算贵嘅冰室食饭啦!龙门冰室嘅野食好多元化,当然唔小得平时系冰室必备嘅铁板、西式小食等等今晚系锯扒夜,我同朋友一人叫一个扒share嚟食我嗌咗龙虾汁配西冷扒,龙虾汁好有鲜味,不过其实唔洗点汁本身块扒都有味,而且分量够晒大,啱晒我呢啲食肉兽😋朋友就点咗羊架,羊架虽然肉质好淋,不过份量就同我个西冷扒差天共地啦🙈,肉比较少,唔够喉呀😟朋友点嘅呢杯菠萝冰就非常足料,半杯系菠萝,另一半就系糖水加冰,非常解渴我点嘅呢杯龙凤可乐非常有诚意,有3大片柠檬同半个腌咗嘅青柠,食完咁多热气野,饮翻啖喉咙瞬间舒服晒😌另外,餐厅做紧推广,每人食满$70即可加$20任食鸡翼,共有三款:蜜糖、土匪、椒盐,唔洗惊食唔饱呀!题外话,其中一样最令我印象深刻嘅系佢嘅玉子烧,恕我见识少,我真系第一次见冰室/茶餐厅有玉子烧食,真系好惊讶,无谂过玉子烧都可以当正餐食🙀下次要叫嚟试下先
今晚系锯扒夜,我同朋友一人叫一个扒share嚟食