餐厅: Greenhouse
资讯:

朋友去完旅行买咗手信畀我,约喺铜锣湾饮下午茶。之前嚟过呢间greenhouse饮下午茶,印象唔错,于是带朋友再来试下。订咗下午三点半两位,嚟到餐厅只有几枱客人,即刻可以入座。通常去饮下午茶都唔会食午餐,所以觉得好肚饿,两个人叫咗两个tea set,再嗌多两个小食 ,今晚又可以唔使食晚饭喇。😅下午茶好抵食,有十一款$58+五款$68嘅tea set,包基本饮品。我哋叫咗菠萝猪肉肠薄饼同一个芒果班戟,跟住再单叫咗小食:可乐牛肉,同埋串烧牛脷。虽然都系茶餐或者小食,但系份量都唔细, 卖相同味道都好唔错。尤其 觉得薄饼同牛脷特别好味。个人比较钟意食厚切嘅牛脷,因为觉得口感好好多, 虽然呢度嘅串烧牛脷系薄切,但因为通常都系一串几块一齐食,所以都ok。总括嚟讲,都几满意嘅;唯一要改进嘅地方就系服务方面;两个茶餐好快就上咗,但系小食就十五分钟都未有,叫侍应帮我哋查下,点知再等多十分钟都仍然未上,再问先认真去查,原来系漏咗单。其实我哋只系叫咗两个set同两个小食,唔明点解咁少嘢都可以漏单啰。

订咗下午三点半两位,嚟到餐厅只有几枱客人,即刻可以入座。

Teriyaki tongue

Coca cola beef