2023-04-21
呢间餐厅主打海鲜粥底蒸气火锅🍲,有唔同嘅海鲜套餐可以拣,拣完套餐之后,店家先喺鱼缸度捞起啲海鲜,够晒生猛新鲜!佢有唔同价位嘅海鲜套餐可以拣,人均低至$369已经有鲍鱼、蟹、刀贝蚌🦪呢啲高质海鲜,最基本嘅套餐都已经有八款海鲜,一次试过晒佢!一坐低,店员会简单介绍吓餐牌嘅海鲜,仲会即时用埋个蒸气火锅,蒸一蒸啲餐具消毒一下♨️~每道菜都会有店员亲手帮你主理,逐样逐样向我哋介绍,每样食材精嘅时间都唔同,佢每一款帮我哋慢慢蒸,由淡味开始食起,十足十海鲜版嘅omakase!每个套餐都会包个粥底,粥底吸收晒海鲜同肉嘅鲜味,超级鲜甜又绵密,记住留返个肚食粥!------------------------------🦐◖包罗万有海鲜二人套餐◗ $999 两位用呢个套餐总共有十八款品项,除咗基本要有嘅海鲜,仲多咗啲肉类𠮶啲~逐样逐样海鲜食完,先至到肉类,到最后再食菜。蒸嘅时候啲海鲜嘅精华滴晒落个粥底度,留返最后先食,鲜味十足!所以记得唔好食太饱,留返个胃到最尾食返几碗粥!🤣🦀海鲜类▪️野生膏仔蟹:有好多蟹膏,而且蟹肉都唔少▪️太平洋馒头蟹:第一次试馒头蟹,佢系深海蟹,系繁殖季节先会出浅海,比较罕有呢~味道鲜甜
🦐◖包罗万有海鲜二人套餐◗ $999 两位用
🦀海鲜类
▪️野生膏仔蟹:有好多蟹膏,而且蟹肉都唔少
▪️太平洋馒头蟹:第一次试馒头蟹,佢系深海蟹,系繁殖季节先会出浅海,比较罕有呢~味道鲜甜但系肉嘅份量唔算多
▪️野生琵琶龙虾:店员话呢个系时令海鲜,货量俾龙虾仲少,今次嚟到有货即刻试一试佢睇,超级鲜甜肉质好弹牙,推介!
▪️台湾九孔鲍鱼
▪️日本野生大赤虾
▪️纽西兰刀贝蚌:大大只贝类,肉质好爽脆清甜
▪️大西洋野生青口
▪️黄金翡翠螺:翡翠螺够大只,但肉质比较韧有啲难咬
▪️韩国釜山珍珠蚝:好鲜甜好creamy,海水味啱啱好
🐂肉类
▪️黑安格斯牛肉
▪️济州黑毛猪肉:猪肉味香浓,就咁蒸都已经好够味,带少少油脂嘅甘香
▪️无激素虫草花鸡件
▪️芝心小笼包
▪️星爷爆浆濑尿牛丸
▪️蟹仙虾蟹枣:鲜味浓郁,弹牙,但略嫌调味甜咗少少
▪️猪骨浓汁贡丸
▪️有机蔬菜篮
🥣椰汁炖雪燕
食到劲饱之后,准备埋单,店员送上两碗椰汁炖雪燕糖水,微甜,雪燕煮得软烂,养生滋润!
🌟 Encore指数:8.5/10