2023-04-30
Starters 六选四🔹鹅肝慕丝▫️风干牛肉🔹金文毕芝士配无花果汁▫️蜜糖芥茉籽香草虾Starter份量唔大,真系开开胃嘅小食,我较喜欢鹅肝慕丝,经典绵滑口感,鹅肝香味丰富但唔似食鹅肝咁肥腻。餐汤二选一🔹soup of the day 忌廉南瓜汤▫️ 经典法式洋葱汤南瓜汤非常清新,淡淡鲜甜南瓜味,唔会好浓郁饮完就滞咗。经典法式洋葱汤非常推介,钟意有个芝士法包系汤入面,浸透洋葱汤嘅精华,及焦糖化嘅洋葱甜味。主菜四选二🔹油封烤鸭配法式杂菜薯角伴香橙酱汁油封鸭腿肉质软嫩,轻轻一切肉一丝丝的松开,肉味鲜甜香浓。配上香橙酱汁,令食感更清新减肥腻感,而烤鸭令鸭皮之间嘅脂肪层都溶化入鸭肉,所以非常香口。▫️温煮牛面颊配忌廉薯蓉伴牛肉汁用慢煮方便可令牛面颊肉质更软腍,再将烩面颊精华煮成酱汁,配上入味又浓郁嘅牛面颊肉,真系非常香口。重点系忌廉薯蓉,入口幼滑,真系好似食紧奶油忌廉咁,每啖都有清香薯仔味,配上肉味浓郁嘅烩牛面颊食非常balance!甜品🔹特浓朱古力慕丝蛋糕朱古力味香浓,慕丝细滑。整个Dinner set for two非常圆满,如果餐后有咖啡茶就更Perfect。另外餐厅跟法国一样,sparkin
🔹鹅肝慕丝
🔹油封烤鸭配法式杂菜薯角伴香橙酱汁
▫️温煮牛面颊配忌廉薯蓉伴牛肉汁
甜品
🔹特浓朱古力慕丝蛋糕
朱古力味香浓,慕丝细滑。
整个Dinner set for two非常圆满,如果餐后有咖啡茶就更Perfect。另外餐厅跟法国一样,sparking water, distilled water同样需收费的。