2012-08-22
晚上8时, 走进initial享受晚饭! 我这个walk in客幸运地被安排坐了有个「reserved」牌子的位子...此时才知道...ah...要订位架???坐下不久, 侍应马上奉上menu同水~由于是日不太想吃饭面这些正食, 打算叫多点小食同朋友两人share~食物约8分钟后一一上场... 牧场鱼干小屋薯蓉根据manu, 这个材料有南瓜蓉、薯蓉、蛋白、鱼干估佢唔到~ 混埋一齐食又几夹味wo! 而且真系好健康呢~ 女士大爱~ 紫苏叶芝士焗法国小号菇呢个系有4件, 两件蕃茄 + 两件菇 上面有d cheese,有d普通, 唔会encore lu~ 马苏里拉芝士忌廉火腿多士大家都熟悉的initial「招牌菜」外脆内软, 除了cheese, 还有cream~~ 好满足!!题外话: 如果大家喜爱呢款toast, 我强烈推介delifrance的~ 更creamy哦! 猪肶 (配南瓜蓉和芥末子忌廉汁)哈~佢个靓名我唔记得左tim~ 但呢个主菜真系好得, d 肉真系非常之juicy, 一d都唔"鞋", 好嫩呢!虽然佢d汁好味, 但唔驶点汁更能突出香浓肉味, 一向唔系食肉兽的我都好满意!而且d 配
此时才知道...ah...要订位架???
坐下不久, 侍应马上奉上menu同水~
食物约8分钟后一一上场...
牧场鱼干小屋薯蓉
根据manu, 这个材料有南瓜蓉、薯蓉、蛋白、鱼干
有d普通, 唔会encore lu~
马苏里拉芝士忌廉火腿多士
大家都熟悉的initial「招牌菜」
猪肶 (配南瓜蓉和芥末子忌廉汁)
而且d 配菜都好出色, 有酸酸地既沙津, 个南瓜蓉入面更有青瓜片, 呢个配搭非常新鲜~ 好清新呢!
两个人叫左以上食物total 33x
有咁既质素唔算贵~~
真系对Initial另眼相看呀~~