2024-05-25
《The Point - Pizza & Pasta - 尖沙咀》收工约左Pu仔妈妈去尖沙咀食好西,今日我哋唔食日本嘢食pizza,喺尖沙咀嚟讲,价钱都几划算,晚市二人餐都系$398起😉包咗两款前菜同埋两款主食,仲可以以半价优惠加购非酒精嘅杯装饮品同埋以优惠价加购小食及甜品,两个人食到好饱好饱呀💁🏻♀️前菜 凯撒沙律其实前菜方面有餐汤同沙律可以选择,想食好啲可以加$28换购龙虾汤,我同Pu妈都谂住清清地食个沙律开吓胃先,酱汁都系一般嘅凯撒沙律酱,上面有大量烟肉碎,蔬菜得几爽脆💁🏻♀️烟三文鱼温泉蛋pizza温泉蛋一般都系喺意粉上面见到多啲,配搭pizza就真系好少见,我哋个位可以睇住职员喺个火炉前烤焗个pizza,睇住佢由搓粉到整起都几精彩🤓味道方面,pizza嘅质地算系比较烟靭嘅𠮶种厚批,三文鱼咸咸地,再加上上面嘅三文鱼籽,咸鲜味十足,而温泉蛋就正正可以中和返𠮶种咸香味道,味道特别,记住趁热食㖞💁🏻♀️四色芝士焗通心粉好经典嘅菜式Mac & cheese,喜欢食浓郁嘅芝士口味嘅一定喜欢😍食得到有蓝芝士、Mozzarella cheese、车打芝士等等通心粉系属于大大粒果只,每粒粉入
💁🏻♀️前菜 凯撒沙律
💁🏻♀️烟三文鱼温泉蛋pizza
💁🏻♀️四色芝士焗通心粉
好经典嘅菜式Mac & cheese,喜欢食浓郁嘅芝士口味嘅一定喜欢😍食得到有蓝芝士、Mozzarella cheese、车打芝士等等通心粉系属于大大粒果只,每粒粉入面都有大量芝士酱,好浓郁好入味☺️芝士控实喜欢
💁🏻♀️水牛城鸡翼 +$58
口味微微辣的,包住脆脆既炸鸡翼,想再浓味啲的话可以点埋个蓝芝士酱,咸香味十足,仲可以用个酱黎点西芹添😉
💁🏻♀️朱古力布朗尼 +$58
甜品方面,我地两个人拣左chocolate brownie share,铁板上既brownie 暖暖地,上面再放上冰冻既雪糕🍦口感冰火交融☺️底下仲有脆脆既焦糖香蕉片,整体黎讲甜左少少,但味道不错
💁🏻♀️Fruit Punch 以半价$29换购
Pu妈叫左好classic 既fruit punch,睇落个颜色好靓,仲有好多杂果添,应该系几fruity既感觉,打卡一流
💁🏻♀️Strawberry Ice Cream Float 以半价$29换购
而我见到呢一杯好似新地嘅东西,第一眼就好想试啦,好似日式嘅雪糕新地咁,下面系士多啤梨梳打再加一个云呢拿雪糕球,出奇地呢杯饮品唔甜,冇乜糖浆嘅感觉但系好清新,用佢嘅云呢拿雪糕沟匀当成cream好滑溜🫶🏻系我钟意嘅嘢